Difúzně otevřená obvodová stěna dřevostavby

Difúzně otevřená obvodová stěna dřevostavby

 

Prostup vodní páry obvodovou konstrukcí bez rizikové kondenzace lze zajistit níže uvedenou skladbou. 

Difuzní tok omezuje na vnitřní straně parobrzda Homeseal LDS 2 SilkSpoje parobrzdy musí být přelepeny páskou Homeseal LDS Solifit nebo Soliplan. K přiléhajícím konstrukcím se fólie napojí pomocí tmelu Solimur. Tento systém zaručuje vysokou životnost. Spoje jsou testovány na 50 let. 

Na vnější straně zajišťuje maximální paropropustnost buď kontaktní zateplovací systém s minerální vlnou nebo provětrávaná fasáda s dřevěným obkladem.

  • Certifikovaný kontaktní zateplovací systém s minerální vatou musí mít paropropustné lepidlo a jako povrchvou úpravu například silikonovou omítku.  
  • Provětrávaná fasáda musí být opatřena vhodnou difúzní fólií. Pro dřevěný obklad je to např. Homeseal LDS 0,04. Pro různé obklady jsou vhodné různé difúzní fólie

Na vnitřní opláštění použijte desky s vyšší odolností. Zavěšení například kuchyňských skříněk pak pro Vás nebude představovat žádný problém.

Skladba

A) kontaktní zateplení s omítkou

Na kontaktní zateplovací systém použijte speciální lepidlo a hmoždinky určené na desky ztužujícího opláštění, např. zateplovací systém Knauf:

B) provětrávaná fasáda s obkladem

  • Dřevěné vodorovné laťování tl. 60 mm s výplní Naturoll 035 tl. 60 mm,
  • difúzně otevřená větrotěsná fólie Homeseal LDS 0,04,
  • provětrávaná vzduchová mezera tl. 40 – 60 mm vytvořená pomocí svislého laťování,
  • dřevěný obklad, cementotřískové desky apod.

 

Ukázka realizace

 

Nový katalog

V této rubrice nejsou žádné články.